GIKS Bericht 2010-04-14

GIKS berichten worden regelmatig (maar niet dagelijks en ook enkel als er iets te berichten valt) toegestuurd aan iedereen die op de mailing list van het Gents Instituut is ingeschreven.

De GIKS berichten hebben een min of meer vaste structuur. Eerst is er de 'Kalender' die de wekelijkse en maandelijkse evenementen in verband met Klassieke Studies aan de UGent of georganiseerd door medewerkers van de UGent in herinnering brengt. Daarna volgt de rubriek 'Berichten', waar u calls for papers, jobaanbiedingen, summer courses e.d.m. vindt die voor senior en junior onderzoekers en studenten interessant kunnen zijn.

Als u aankondigingen wil toevoegen, kunt u deze per mail sturen aan: Koen.Verboven@ugent.be. Indien u deze berichten niet meer wenst te ontvangen, volstaat een eenvoudig mailtje aan Koen.Verboven@ugent.be

UGent reminders (uit de GIKS Kalender)

klik hier voor de volledige kalender


Ma. 19 april 2010, 14u45

Blandijnberg 2, lok. 241
Albert Rijksbaron (Universiteit van Amsterdam), De toekomst in de geschiedenis: over voorspellingen in historiografische teksten, met de nadruk op Herodotus boek I
VG Latijn & Grieks, sectie Grieks


wo. 21 april 2010, 20u

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, Koningstraat 18, 9000 Gent
Raymond Detrez, De Fanarioten - Griekse elite onder Osmaans bestuur
UGent Griekenlandcentrum


vr. 23 april 2010, 10-13u

Blandijnberg 2, lok. 034
Ed van der Vliet (RUGroningen), Sterker dan Niniveh. Staats- en polisvorming als een proces van 'regime building
VG Geschiedenis, sectie Oude Geschiedenis (A. Zuiderhoek)

Dr. Van der Vliet is een specialist in de geschiedenis van Archaïsch Griekenland. Zijn onderzoek spitst zich met name toe op staatsvormingsprocessen in de vroegste perioden van de Griekse geschiedenis. Tot zijn recente pensionering was hij Universitair Docent Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.


wo. 28 april 2010, 20u

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, Koningstraat 18, 9000 Gent
Annelies Van Wittenberghe, Dulcia domestica: De Romeinse keuken bij u thuis
NKV Oost-Vlaanderen
inschrijving verplicht: